Erişilebilirlik

Bush Filistinlilere Başsağlığı Diledi - 2004-11-12


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, Filistin lideri Yaser Arafat'ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirirken Arafat'ın Filistinlilerin devlet sahibi olma arzusunu simgelediğini söyledi. Annan, Arafat'ın İsraillilerle barış içinde yanyana yaşamayı da kabul etmiş olduğunu belirtti.

BM Genel Sekreteri Arafat'ın ölümünden sonra Filistinlilerin ona saygı ve bağlılıklarını en iyi şekilde, İsrail hükümeti ve halkının yanısıra uluslararası toplulukla yapıcı diyalog içine girerek yanyana, barış içinde yaşayan iki devlet rüyasını gerçekleştirmek suretiyle gösterebileceklerini bildirdi. Annan, New York'ta yaptığı açıklamada, "Hepimiz bu hedefe ulaşmak için yoğun çaba harcamalıyız" diye konuştu.

Başkan Bush da Arafat'ın ölümünden hemen önce yaptığı açıklamada Orta Doğu'da barış şansının yeniden doğabileceğini belirtmişti. Bush, Filistinli liderler demokratik ve özgür bir toplum yaratmak için destek istediği takdirde Amerika'nın bu desteği sağlamaktan memnunluk duyacağını söylemişti.

Başkan, Arafat'ın ölümü üzerine yaptığı yazılı açıklamada da Filistin halkına başsağlığı diledi ve Arafat'ın ölümünün Filistin için önemli an olduğunu belirtti.

Israil Başbakanı Ariel Sharon Arafat'ın ölümünün Orta Doğu'da tarihi bir dönüm noktası olabileceğini belirtti. Sharon, İsrail'in barış istediğini ve Filistinlilerle bir anlaşmaya varma yönünde çabalarını sürdüreceğini, yeni Filistin liderlerinin de terörizmi durdurmak için çalışmaları gerektiğini söyledi.

XS
SM
MD
LG