Erişilebilirlik

Irak'ta Yeni Saldırılar - 2004-11-07


Irak'ta Pazar sabahı özellikle polis karakollarını hedef alan bir dizi saldırıda en az 21 kişi öldü. Başkent Bağdat'ta ise bomba yüklü araçlarla girişilen iki saldırıda en az 2 kişi öldü.

Amerikan kuvvetleri direnişçilerin merkezi sayılan Felluce'de büyük çaplı operasyona hazırlanırken ülkenin farklı yerlerinde saldırıların arttığı gözleniyor.

Kuzeybatıdaki Anbar vilayetinde Haditha ve Haklaniya kasabalarında polis karakolları militanların saldırısına hedef oldu. Haklaniya'da saldırganların, emniyet mütdürü Şahir el Gureyfi dahil olmak üzere bir grup polisi öldürdüğü bildirildi.

Irak'ın kuzeybatı bölgesinde şiddet olaylarında son günlerde görülen artışın isyancıların merkezi sayılan Felluce kentine Amerikan ve Irak kuvvetlerinin girişmeye hazırlandığı operasyona tepki niteliğinde olduğu bildiriliyor.

Felluce çevresinde 12,000 Amerikan ve Irak askeri mevzilenmiş bulunuyor. Operasyona başlamak için Irak Geçici Başbakanı İyad Allavi'nin kararı bekleniyor. Bu arada Amerikan uçakları kent merkezinde isyancıların bulunduğu sanılan yerleri sürekli bombalıyor. Amerikan Deniz Piyade Gücü'ne bağlı birlikler de dün gece boyunca Felluce'ye top ateşine tuttu. Kentin sivil halkının çok büyük bir bölümü Felluce'ye terketmiş bulunuyor.

XS
SM
MD
LG