Erişilebilirlik

Arafat'ın Sağlık Durumu Belirsizliğini Koruyor - 2004-11-07


Filistinli yetkililer, Arafat’ın sağlık durumuyla ilgili danışmalarda bulunmak üzere yarın Paris’e gidiyor.

Başbakan Ahmey Kureya ile aralarında eski başbakan Mahmud Abbas’ın da bulunduğu bazı üst düzey yetkililerin Paris’te Arafat’ın doktorlarıyla biraraya geleceği öğrenildi.

Öte yandan, Yaser Arafat’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu haberleri üzerine Gazze ve Batı Şeria’da güvenlik önlemleri arttırıldı. Filistinli siyasiler ve bazı örgüt yetkilileri, Arafat’ın ölümü durumunda birlik olma çağrısında bulundu.

Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat’ın sağlık durumunun, Paris’teki hastaneye götürüldüğünden bu yana daha da ağırlaştığı bildiriliyor.

Arafat’a yakın çevreler, yoğun bakımdaki Filistinli liderin durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtirken, Arafat’ın ağır komada olduğu yönünde haberler de var.

Bugün ayrıca İsrailli yetkililer, Arafat’ın Gazze’de gömülmesi için hazırlıklarını tamamladıklarını bildirdi. İsrail Dışişleri Bakanı Silvan Şalom, Arafat'ın Gazze'de gömülmesi koşuluyla, cenazeye yabancı devlet adamlarının katılmasın konusunda kolaylık sağlayacağını söyledi.

Filistin Kurtuluş Cephesi’nin kurucusu ve Filistin davasının sembolü olarak kabul edilen Yaser Arafat’ın daha önce Kudüs’te gömülmek istediği yönünde vasiyeti olduğu bildirilmişti. Ancak İsrailli yetkililer buna izin vermeyeceklerini açıkladı.

Cenin'de İsrail Saldırısı

Filistinli yetkililer, sivil giyimli İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın Cenin kentinde 4 kişiyi öldürdüğünü duyurdu.

Filistinliler, tipik Arap kıyafetleri giymiş İsrail askerlerinin, bir araca ateş açarak, içindeki 4 Filistinli’yi öldürdüğünü söylüyor. Ölenlerden en az ikisinin, El Aksa Şehitleri Tugayı’nın üyesi olduğu iddia edildi.

İsrail ordusu ise, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Hizbullah'tan İlk İnsansız Hava Aracı

Hizbullah örgütü, İsrail hava sahasına, ilk kez, casus uçağı gönderdiğini duyurdu.

Lübnan’da üslenen grup, insansız hava aracının, sürekli olarak Lübnan hava sahasını ihlal eden İsrail’e, misilleme amacıyla gönderildiğini bildirdi.

Hizbullah, gelecekte bu uçuşların sayısını arttıracağını da belirtti. İsrail ordusu da İran yapımı insansız bir uçağın Hizbullah tarafından ülkenin kuzeyine gönderildiğini doğruladı.

XS
SM
MD
LG