Erişilebilirlik

Bush İkinci Döneminde Yapacaklarını Açıkladı - 2004-11-07


Başkan Bush, ikinci başkanlık döneminde yapmaya çalışacağı işleri açıkladı ve bütün Amerikalılardan destek istediğini söyledi. Demokratlar ise Bush'un ikinci dönem gündemi hakkında çekinceleri olduğunu belirtti.

Bush Cumartesi günleri yaptığı radyo konuşmasında dünya çapında kalkınma ve ilerlemeyi teşvik etmek, teröristleri yenilgiye uğratmak ve demokrasiyi güçlendirmek için uluslararası müttefiklerle birlikte çalışacağını bildirdi.

Başkan ülke içinde ise sağlık alanında açılan tazminat davalarını azaltmak için yasa değişikliği önereceğini, eğitim alanında yeni yasalar çıkarılması için çalışacağını ve vergi yasasında reforma gideceğini ve iflas tehlikesiyle karşı karşıya bulunan Amerikan sosyal güvenlik sistemini kurtarmak için önlem alacağını açıkladı.

Başkanın konuşmasına her hafta olduğu gibi cevap veren Demokrat Parti ise Bush'un bu gündemi konusunda bazı çekinceleri olduğunu bildirdi. Demokratlar adına konuşan Temsilciler Meclisi Demokrat Parti Azınlık Grubu lideri Nancy Pelosi, partisinin Başkan Bush'la işbirliğine hazır olduğunu ancak Başkan, sosyal güvenlik sistemini özelleştirmeye çalıştığı takdirde buna karşı çıkacaklarını söyledi.

Bayan Pelosi ulaşım alanında ülke çapında yeni projeleri teşvik etmek için bir yasa çıkarılmasını önerdi ve böylece 1 milyon 700 bin kişiye yeni iş imkanı açılmış olacağını bildirdi.

XS
SM
MD
LG