Erişilebilirlik

Irak'ta Saldırılar: 20 Amerikan Askeri Yaralandı - 2004-11-06


Irak'ın Ramadi kentinde bir Amerikan askeri konvoyuna düzenlenen saldırıda en az 20 Amerikalı asker yaralandı.

Askeri yetkililer saldırıya hedef olan deniz piyade birliğinin Ramadi'de operasyon yapmakta olduğunu bildirdi. Saldırının bomba yüklü bir araçla düzenlendiği yolunda Irak kaynaklarından verilen haberler Amerikalı yetkililer tarafından doğrulanmadı.

Deniz piyadelerinin, Felluce ve batısındaki Ramadi bölgesinde direnişçilere karşı bir süredir beklenen geniş çaplı saldırıya katılmak üzere bölgede bulunduğu bildirildi.

Irak’ın merkezindeki Samarra kentinde ise bomba yüklü araçlarla ardarda düzenlenen saldırılarda en az 33 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildiriliyor.

Polis ve ulusal muhafız merkezleriyle diğer bazı resmi binalara bomba yüklü araçlarla dört saldırı yapıldı. Bomba yüklü aracını bir polis karakoluna süren intihar bombacısı 10 Irak polis memurunun ölümüne sebep oldu. Kentte düzenlenen diğer saldırılarda da direnişçilerin 3 polis karakolunu bastığı ve 4 güvenlik görevlisini öldürdüğü bildirildi.

Saldırılardan birinin ilk patlamanın meydana geldiği yerlere ulaşmaya çalışan Amerikan askeri konvoyunu hedef aldığını belirten Amerikalı askeri yetkililer, bu saldırı hakkında ellerinde yeterli bilgi olmadığını söylediler.

Güneyde ise Kufa kentinde bir Iraklı güvenlik yetkilisini taşıyan konvoyun geçişi sırasında yol kenarında patlayan bomba yetkilinin yaralanmasına neden oldu.

XS
SM
MD
LG