Erişilebilirlik

Afganistan'da Üç Rehine Ölümle Tehdit Ediliyor - 2004-11-01


Afganistan'da üç yabancı seçim görevlisini kaçıran militanlar istikleri Çarşamba gününe kadar yerine getirilmediği takdirde bu üç kişiyi öldürme tehdidinde bulundu.

Militanlar tarafından dağıtılan bir videoda ikisi kadın, biri erkek olan üç rehine gösteriliyor. Kosovalı kadın, Filipinli erkek ve İrlanda-İngiltere çifte vatandaşı kadın görevlilerin sağlık durumu videoda iyi görünüyor.

Kendilerini Müslüman Ordusu diye tanıtan militanlar Afganistan'da ve Küba'daki Guantanamo üssünde Amerika tarafından gözaltında tutulan bütün Müslüman terör zanlıları serbest bırakılmadığı takdirde üç rehineyi, başlarını keserek öldüreceklerini bildirdi.

Militanlar aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in Afganistan'da insani yardım amaçlı ya da seçimlere destek amacıyla bulundurduğu bütün görevlileri geri çekmesini istiyor.

Birleşmiş Milletler Sözcüsü Manoel de Almeide e Silva, rehin alınan üç seçim görevlisinin sağlık yardımına muhtaç olduğunu söyleyerek militanlara, rehineleri serbest bırakmaları için çağrıda bulundu.

Üç kişinin Perşembe günü başkent Kabil'de Birleşmiş Milletler'e ait bir araçtan zorla indirilerek kaçırıldığı bildirildi. 9 Ekim'deki Devlet Başkanı seçiminde görev yapan üç kişi, daha sonra önümüzdeki yıl yapılacak Parlamento seçimleri için çalışmaya başlamıştı.

XS
SM
MD
LG