Erişilebilirlik

Washington'da 'Türkiye Cumhuriyeti Günü' - 2004-10-29


Washington Belediye Başkanı Anthony Williams, 29 Ekim 2004'ü, “Türkiye Cumhuriyeti Günü” ilan etti.

Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Amerika’nın yakın müttefiki ve Müslüman dünyasının tek laik demokrasisi olan Türkiye’nin, Balkanlar, Orta Doğu, Orta Asya ve Kafkaslar’da Amerika’yla yakın işbirliği yaptığı; barış, refah ve istikrar yönündeki uluslararası çabalarda önemli rol oynadığı belirtildi.

Açıklamada, Türk halkının Atatürk’ün liderliği altında kahramanca savaşarak, uzun süren Kurtuluş savaşı sonunda, egemenlik ve bağımsızlığını güvence altına aldığı ve 29 Ekim 1923’de Cumhuriyeti kurduğu kaydedildi.

Washington Belediye Başkanı, başkentte yaşayan Türk kökenli Amerikalıların, kente, eğitim, kültür, ekonomi ve sosyal kalkınma alanında önemli katkılarda bulunduğunu bildirdi. Anthony Williams geçmişte terörizmden büyük acı çeken Türkiye’nin, ülke içinde 30 bin vatandaşını, dışarıda ise 40’dan fazla diplomatını terör eylemlerinde kaybettiğini ve Amerika’yı, terörle savaşta kararlı bir şekilde desteklediğini vurguladı.

Washington Belediye Başkanı, açıklamasında, “İşte bu nedenlerden, 29 Ekim 2004 tarihini Washington’da Türkiye Cumhuriyeti günü ilan ediyorum” dedi.

XS
SM
MD
LG