Erişilebilirlik

10 Türk Rehine Bağdat Büyükelçiliğinde - 2004-10-12


Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, yaklaşık bir aydır Irak’ta rehin tutulan 10 Türk işçisinin serbest bırakıldıklarını doğruladı.

Sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilen işçilerin, Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden, bağlı bulundukları Vinsan şirketi’nin Bağdat Bürosu’na getirildikleri bildirildi.

Dışişleri Bakanı Gül, serbest bırakılan işçilerin ailelerinin bu durumdan haberdar edildiğini söyledi.

El Cezire televizyonu Pazar günü Iraklı militanların, 10 Türk rehineyi serbest bıraktığını bildirmişti. Ancak Dışişleri Bakanlığı’ndan, işçilerin serbest bırakıldığına dair bir açıklama yapılmamıştı. 10 Türk işçisi, bugün Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nin ardından, Vinsan şirketi’nin Bağdat bürosuna götürüldü. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Vinsan şirketi yönetim kurulu başkanı Ali Haydar Veziroğlu, işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve işçilere kötü davranılmadığını söyledi. Veziroğlu bu olaydan sonra Irak’taki çalışmalarını sürdürüp sürdürmeyeceklerinin sorulmasına üzerine ise, “çalışmalarımızı durdurmadan sürdüreceğiz” dedi.

Vinsan şirketi adına çalışan 10 Türk işçi geçtiğimiz ay Irak'ta kaçırılmıştı.

El Cezire televizyonu, Türk rehinelerin "Ebubekir El Sıddık" adlı direnişçi grup tarafından serbest bırakıldığını bildirdi.

Yine Irak’ta rehin alınan Mahir Kemal isimli Türk ve ona tercümanlık yapan Irak vatandaşı Lukman Hüseyin ise öldürüldükleri bildirildi.

XS
SM
MD
LG