Erişilebilirlik

Erdoğan ve Gül, Komisyon Kararından Memnun - 2004-10-06


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Avrupa Komisyonu’nun, Avrupa Birliği’yle Türkiye arasında üyelik müzakerelerinin başlaması yönündeki tavsiye kararını memnunlukla karşıladıklarını söylediler.

Erdoğan, Strasbourg’da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nde bugün yaptığı konuşmadan sonra, Brüksel’den gelen, Komisyon kararıyla ilgili haber üzerine Konsey merkezinde bir basın toplantısı düzenledi.

Başbakan, Komisyon kararından memnunluk duyduğunu söyledi, kararda Türkiye’yle müzakereler konusunda "şartlı evet" dendiği yolundaki yorumları reddetti. Erdoğan bu yorumun, tercüme hatasından kaynaklanmış olabileceğini söyledi. Erdoğan, Avrupa Birliği'nin yürütme organı organı olan Komisyon tarafından alınan tavsiye kararının, Aralık ayındaki Avrupa Birliği liderler zirvesinde onaylanmasını ve görüşmelerin 2005’in ilk aylarında başlamasını beklediğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, zirveden, müzakerelerin en kısa zamanda başlaması yönünde karar çıkması için önümüzdeki dönemde yoğun çaba harcayacaklarını, reform ve reformları uygulama çalışmalarını aksamadan sürdüreceklerini söyledi. Erdoğan, Avrupa Birliği ülkelerine, Türkiye’yi bugünkü durumuyla değil gelecek yıllarda alacağı şekli düşünerek değerlendirmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de Ankara’da yaptığı açıklamada Avrupa Birliği Komisyonu’nun bugünkü kararını Türkiye ve Avrupa için tarihi bir adım olarak niteledi.

XS
SM
MD
LG