Erişilebilirlik

Bağdat'ta 34'ü Çocuk; 41 Kişi Öldü - 2004-09-30


Irak’ın Samara kentini isyancılardan temizlemek amacıyla yüzlerce Amerikan askeri büyük bir operasyon yürütüyor.

Görgü tanıkları, Amerikan askerleri, dün gece kente girerken savaş uçaklarının da isyancıların mevzilerini bombaladığını söylüyor. Harekata 1500'den fazla Amerikan askerinin katıldığı bildirildi.

Bağdat'ın kuzeyindeki Samara’da girişilen operasyon, dün başkent Bağdat’ta 41 kişinin öldüğü, 140’u aşkın kişinin de yaralandığı iki ayrı patlamayı izledi.

Hastane yetkilileri ölenlerden 34'ünün çocuklar olduğunu söyledi.

Eş zamanlı olduğu anlaşılan iki patlama, yerel saatle öğleden sonra, yeni bir su ve kanalizasyon arıtma tesisinin açılış töreninin yapıldığı yerde, bir Amerikan konvoyunun geçişi sırasında meydana geldi.

Irak polisi, ilk patlamada bomba yüklü bir aracın infilak ettiğini, hemen ardından ikinci patlamanın meydana geldiğini belirtti.

İkinci patlama sırasında Amerikan askerlerinin ilk patlamada yaralananlara yardımcı olmaya çalıştığı kaydedildi.

Kuzeydeki, Türkmen nüfuslu Tel Afer'de ise bomba yüklü bir aracın patlaması sonunda 4 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.

Associated Press Ajansı saldırının bir yerel polis yetkilisini hedef aldığını ve bu kişinin yara almadan kurtulduğunu bildirdi.

Bağdat'ın dışındaki Ebu Gureyb hapisanesi yakınında bir otomobille girişilen intihar saldırısında ise bir Amerikan askeri ve iki Iraklı polis memuru öldü. Yine Bağdat dışındaki bir askeri üsse yapılan roket saldırısında ise koalisyon güçlerine bağlı bir askerin öldüğü yedi kişinin de yaralandığı açıklandı.

XS
SM
MD
LG