Erişilebilirlik

Türkiye'den AB Yolunda Tarihi Adım - 2004-09-26


Avrupa Birliği kriterlerine uyum sağlamak amacıyla hazırlanan Türk Ceza Kanunu (TCK) tasarısı TBMM'nin olağanüstü toplantısında kabul edildi. Böylece TCK, 78 yıl aradan sonra değiştirildi ve tarihi bir adım atılmış oldu.

Meclisin bugünkü olağanüstü oturumunda kabul edilen değişiklik tasarısında tartışmalara yol açan zina ile ilgili hüküm yer almadı.

Avrupa Birliği, Türkiye ile üyelik müzakerelerini başlatmak için Ceza Kanunu değişikliklerinin Meclisten geçmesini şart koşuyordu.

TBMM Genel Kurulu'nda geçtiğimiz günlerde yürürlük ve yürütme maddesi dışında 343 maddesi benimsenin TCK Tasarısı'nın söz konusu iki maddesi bugünkü birleşimde görüşülerek kabul edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen hafta gözden geçirilmek üzere geri çekilen tasarıda zina maddesine de yer verilmişti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, TCK’nın bugün tekriri müzakere yoluyla değiştirilerek kabul edilen 184. maddesinin af niteliği taşıdığı ve oylamada nitelikli çoğunluk aranmadığını bildirerek, Anayasa Mahkemesine başvuracaklarını söyledi.

XS
SM
MD
LG