Erişilebilirlik

Erdogan: 'AB Yolunda Engel Kalmadı, Kavşağı Döndük' - 2004-09-25


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, televizyonlardan yayınlanan "Ulusa Sesleniş" konuşmasında, Avrupa Birliği'ne üyelik yolunda müzakere tarihi almak için artık bir engel kalmadığını söyledi.

Erdoğan, konuşmasında "Çok önemli bir kavşağı dönmüş bulunuyoruz. AB ile aramızda bir sorun yok. Aralık ayında tarih alacağımızdan çok açık, net ümitliyim" dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin tarih almasının önünde artık uyum eksikliği bulunmadığını, daha çok uygulama eksiklikleri olduğunu, bunların da müzakere sürecinde giderilebileceğini vurguladı.

Erdoğan, Brüksel ziyaretini anlatırken AB Komisyonu Başkanı Romano Prodi ve AB’nin Genişlemeden Sorumlu üyesi Günter Verheugen ile görüşmelerinden sözetti.

Başbakan Erdoğan, "Gerek Sayın Prodi, gerek Sayın Verheugen Türkiye’nin AB’ye uyum konusunda gösterdiği gayretlerden övgüyle söz ettiler. Yine aynı zirvede 6 Ekim tarihinde açıklanacak İlerleme Raporu’nun Türkiye’nin bu gayretlerini karşılıksız bırakmayacak bir netlik taşıyacağı en yetkili ağızlarca telaffuz edilmiştir" dedi.

Erdoğan konuşmasında, Türkiye’nin AB ile müzakerelere başlamak için yapması gerekenleri yerine getirdiğini ileri sürerek, bir siyasi değerler birliğinin bir parçası olmak konusundaki kararlılığını en net şekilde ortaya koyduğunu ifade etti.

XS
SM
MD
LG