Erişilebilirlik

Yunanistan Tarım Bakanı İstifa Etti - 2004-09-23


Yunanistan tarım bakanı, oğlunun üniversite değiştirmesi için nüfuzunu kullandığı yolundaki suçlamalar üzerine istifa etti.

İstifasını Başbakan Costas Karamanlis’e sunan Savvas Tisitorudis’in, Girit’te üniversitede okuyan oğlunu Atina Üniversitesi’ne nakletmek için nüfuz kullandığı öne sürülmüştü. Öğrencinin nakil başvurusu geçen yıl reddedilmişti.

Yunanistan’da, küçük kentlerdeki üniversitelerinden büyük üniversitelere nakil ancak özel bir komisyonun izniyle yapılabiliyor.

Bütçe Açıkları da Yanlış Hesaplanmış

Yunanistan, son yıllarda gerçekleşen bütçe açıklarının ciddi bir şekilde yanlış hesaplandığını kabul etti. Neticede, Yunanistan’ın 2001 yılında, Euro kapsamına alınması için kriterleri yerine getirip getirmediği konusu sorgulanmaya başlandı.

Yunanistan Maliye Bakanı, 2000 yılında bütçe açığının yüzde 2 olarak açıklanmış olduğunu, ancak esas açığın yüzde 4,1 oranında olduğunu açıkladı. Önceki yıllarda da 2 puan üzerinde hesap hatası yapıldığını dile getirdi.

Avrupa Birliği kurallarına göre, ülkelerin Euro kapsamına alınması için bütçe açığının en fazla yüzde 3 oranında olması gerekiyor. Avrupa Merkez Bankası Başkanı bunun “büyük bir problem” olduğunu söyledi.

XS
SM
MD
LG