Erişilebilirlik

Cat Stevens Amerika'ya Sokulmadı - 2004-09-22


Ünlü İngiliz rock şarkıcısı Cat Stevens’ın içinde bulunduğu bir yolcu uçağının Washington’a inmesine izin verilmedi.

Sonradan Müslüman olup adını Yusuf İslam olarak değiştiren sanatçı, Londra’dan Washington’a gelen bir uçakta bulunuyordu.

Amerika İç Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, Yusuf İslam’ın yolcular arasında olduğunun anlaşılmasından sonra, uçağın Maine eyaletine çevrildiğini duyurdu.

Havaalanında sorgulanan ünlü şarkıcının Amerika’ya girişine izin verilmezken, Londra’ya giden ilk uçakla ülkesine gönderildi. Amerikalı yetkililer, Yusuf İslam’ın ulusal güvenlik gerekçelerinden dolayı gözaltına alındığını bildirdi.

Cat Stevens olarak bilindiği yıllarda milyonlarca plak satan Yusuf İslam’ın, 1977 yılında Müslüman olmadan önce bestelediği parçaları, hemen hemen hergün Amerikan radyolarında çalmaya devam ediyor. Yunanlı bir baba ve İsveçli bir anneden Steve Georgidou adıyla doğan sanatçının 'Wild World' adlı 1970 yılı bestesi, 23 yıl sonra Amerikalı rock grubu Mr. Big tarafından yeniden düzenlenerek dinleyicilerin beğenisine sunulmuştu.

Teröre ve Irak’taki savaşa karşı açıklamalar yapan Yusuf İslam, İsrail hükümeti tarafından Hamas örgütüne destek vermekle suçlanıyor.

Yukarıdaki Real Audio bağlantılarına tıklayarak, Yusuf İslam'ın, Cat Stevens dönemi bazı parçalarından kısa örnekler dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG