Erişilebilirlik

Erdoğan: 'İç İşlerimize Karışmayın' - 2004-09-17


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türk Ceza Kanunu tasarısının 6 Ekim’e kadar yasalaşması çağrısını, 'İç işlerimize karışmayın' şeklinde yanıtladı.

Başbakan, medya kuruluşlarını eleştirerek, 'Avrupa Birliği üzerinden siyaset yaparak hükümeti sıkıştırmaya çalışmayın' dedi.

Adalet ve Kalkınma Partili il başkanlarıyla bir araya gelen Erdoğan, konuşması sırasında, Avrupa Komisyonu Sözcüsü Jean Christophe Filori'nin açıklamasını yanıtladı.

Flori, AKP'nin dün gece Türk Ceza Kanunu tasarısını geri çekmesinden dolayı Avrupa Birliği'nin kaygılarını dile getirmişti. Sözcü aynı zamanda Ceza Yasası'nda yaşanacak bir gecikmenin, Türkiye'nin yıl sonunda Avrupa Birliği'nden tarih alma şansını azaltacağı uyarısında bulundu.

AKP, zinayı yeniden suç sayacak bir değişikliği isim değişikliğiyle tasarıya eklemiş, ancak yoğun tepkilerin ardından bütn tasarıyı yeniden incelenmek üzere meclis komisyonuna geri yollamıştı.

Ankara muhabirimiz Aslı Aral'ın, zinayı suç sayacak yasa tasarısıyla ilgili Bilkent Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi öğretim üyelerinden Asuman Türkün ve AKP milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'yla yaptığı söyleşileri yukarıdaki Real Audio bağlantılarından dinleyebilirsiniz.

XS
SM
MD
LG