Erişilebilirlik

Bağdat'ta Bombalı Saldırılar: 13 Ölü - 2004-09-17


Irak'ın başkenti Bağdat'ın merkezinde bugün iki intihar saldırısı düzenlendi.

Dicle nehri kıyısında meydana gelen bombalı ilk saldırı, bir polis konvoyu bölgeden geçerken düzenlendi.

İntihar eylemcisinin kullandığı aracı, şehrin işlek alışveriş merkezilerinden birinde, polis araçlarının oluşturduğu konvoya sürdüğü bildiriliyor.

Olayda en az 13 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Diğer saldırıda ise iki intihar eylemcisi araçlarını Dicle nehri yakınlarındaki bir kontrol noktasına sürdü. Polislerin açtığı ateş sonucu araç infilak etti, eylemciler de öldü.

Bağdat’ta aynı zamanda Amerikan birlikleriyle direnişçiler arasındaki çatışmaların arttığı bildirildi.

Çatışmaların özellikle patlama ve silah seslerinin geldiği Hayfa Caddesi civarında yoğunlaştığı ve Irak ordusunun, militanların saklandığı yerlere ardarda baskın düzenlediği haber veriliyor.

Bu arada, Amerikan uçak ve helikopterleri, dün gece Felluce’ye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda Ürdünlü terörist Ebu Musab el Zerkavi’ye bağlı militanların olduğu sanılan yerler bombalandı. Amerikalı yetkililer, bombardımanda 60 kadar militanın ölmüş olabileceğini duyurdu.

Öte yandan Irak’ın batısındaki El Anbar vilayetinde düzenlenen ayrı operasyonlarda üç Amerikan askerinin öldüğü bildirildi.

Bu arada Irak’ta Dicle nehrinde bir yabancıya ait olduğunu sanılan ceset bulundu. Elleri kelepçeli ve başında kurşun deliği bulunan cesedin kimlik tespit çalışmaları Avustralya tarafından yürütülüyor.

Önceki günlerde, Bağdat ve Musul arasındaki karayolunda iki Avustralyalı güvenlik görevlisi ve Asyalı iki kişinin direnişçiler tarafından kaçırıldığı bildirilmişti.

Direnişçiler, Avustralya’nın Irak’tan çekilmemesi durumunda, rehinelerin 24 saat içinde öldürüleceğini duyurmuştu.

XS
SM
MD
LG