Erişilebilirlik

Clinton Hastaneden Taburcu Oldu - 2004-09-11


New York’ta bir hastanede başarılı bir bypass ameliyatı geçiren eski başkan Bill Clinton Cuma akşam saatlerinde taburcu oldu.

Clinton'ın sözcüsü Jim Kennedy, eski başkanın hastane koridorlarında kısa yürüyüşler yaptığını, ardından da evine döndüğünü ifade etti.

Clinton'a Columbia Presbiteryan Hastanesi'nden ayrılışında eşi ve New York Senatörü Hillary Rodham Clinton ile kızı Chelsea eşlik etti. Clinton, New York'un Chappaqua kasabasındaki evine götürüldü.

Eski Başkanı ameliyat eden doktorlar, Pazartesi sabahı dört saat süren bypass ameliyatının ardından Clinton'ın hızla iyileşmekte olduğunu söyledi.

Doktorlar, 58 yaşındaki Clinton'ın damarlarının önemli ölçüde tıkanmış olduğunu belirtti ve ameliyat edilmeseydi kısa bir süre içinde büyük bir kalp krizi geçirmesinin mümkün olduğunu kaydetti.

Pazartesi günü ameliyat edilen ve çarşamba günü de yoğun bakımdan odaya alınan Clinton'ın iki ila üç ay içinde de eski sağlığına kavuşmasının beklendiği belirtildi.

1992 ile 2000 yılları arasında sekiz yıl Amerika başkanlığı yapan Bill Clinton, kısa bir süre önce yayınladığı biyografisiyle en çok satış yapan yazarlar arasına girmişti.

Amerikan Kalp Derneği’nin verilerine göre, ülkede her yıl ortalama yarım milyon kişiye bypass ameliyatı yapılıyor.

XS
SM
MD
LG