Erişilebilirlik

Putin'den Soruşturma Komisyonuna Onay - 2004-09-10


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Beslan’daki rehine krizini soruşturmak üzere özel bir parlamento komisyonu oluşturulmasını onayladı. Parlamentonun üst kanadı olan Federasyon Konseyi Başkanı Sergey Mironov’la görüşen Putin, bu konuda tam bir işbirliği içinde olacaklarını söyledi. Rus parlamentosu 20 Eylül’de yapacağı özel bir oturumla komisyonun üyelerini belirleyecek.

330’u aşkın kişinin ölümüyle sonuçlanan rehine krizinde, güvenlik görevlileri yetersiz kaldıkları gerekçesiyle, eleştiriliyor.

Bu arada Birleşmiş Milletler Gıda Yardım Programı, Beslan krizinden sağ kurtulan yüzlerce kişiye yiyecek yardımı yaparken, Antalya’daki oteller rehinelere geçici olarak konaklama imkanı tanıyor. Bir grup Türk otel işletmecisi, okulda rehin alınan çocuklar ve ailelerinin yanısıra rehineleri tedavi eden doktor ve psikologları da Antalya’ya davet etti.

Öte yandan yüzlerce Rus, Moskova’daki Amerikan ve İngiliz büyükelçilikleri önünde gösteri yaparak, bu iki ülkeden, siyasi sığınma hakkı tanıdıkları Çeçen isyancıları sınırdışı etmelerini istedi. Amerika, eski Çeçen dışişleri bakanı İlyas Ahmedov, İngiltere ise eski devlet başkanı Aslan Maskhadov’un yardımcılarından Ahmet Zekayev’e sığınma hakkı tanımıştı.

XS
SM
MD
LG