Erişilebilirlik

Bağdat'taki Çarpışmalarda En Az 30 Ölü - 2004-09-07


Bağdat’ın Şiilerin oturduğu Sadr semtinde meydana gelen çarpışmalarda en az 30 kişi öldü.

Bağdat hükümeti, Şii militanlarla Amerikan birlikleri arasında çıkan şiddetli çatışmalarda çok sayıda kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bu arada, Bağdat valisi bugünkü suikast girişiminden yara almadan kurtuldu. Haberlere göre, valinin konvoyu geçerken meydana gelen patlamadan sonra konvoydaki araçların üzerine ateş açıldı.

Suikast girişiminde en az bir kişi öldü.

Bu arada, dün, Bağdat’ta meydana gelen çeşitli bombası saldırılarda 3 Amerikalı askerin asker öldüğü bildirildi.

Fransız Rehineler İçin Fidye İstemi

Irak’ta Fransız gazetecileri rehin tutan direnişçilerin, bu kez de 5 milyon dolar fidye istedikleri öğrenildi.

Kendilerini İslam Ordusu diye adlandıran direnişçilerin İnternet’te yayınladıkları bir açıklamada, Fransa’ya rehinelerin hayatları için 48 saat süre tanındığı belirtildi.

Açıklamada aynı zamanda, El Kaide terör örgütüyle barış yapılması ve Fransa’nın Irak’ta askeri bir faaliyete girişmemesi yönünde, söz verilmesi istendi.

Fransa Başbakanı Jean Michel Raffarin ise, İnternet’te yayınlanan bu açıklamanın, gerçek olup olmadığını tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. Direnişçiler, daha önce rehinelerin hayatları karşılığında Fransa’da geçen hafta yürürlüğe giren, devlet okullarında baş örtüsü yasağının kaldırılmasını istiyordu.

Dün öte yandan, Irak’ta üç Ürdünlü, bir Sudanlı ve Mithat Çivi adında bir kamyon şoförü, direnişçiler tarafından serbest bırakılmıştı.

Irak'a Para Yardımı İçin Konferans

Japonya önümüzdeki ay, Irak’a uluslar arası para yardımı yapılması için bir konferans düzenleyeceğini açıkladı.

Japon hükümet sözcüsünü, konferansın Tokyo’da yapılması için hazırlıkların başlatıldığını söyledi. Basında çıkan haberlere göre, Japonya Irak’ın yeninden yapılandırılması için daha çok ülkenin destek vermesini umuyor.

Ekim ayında İspanya’da yapılan benzeri bir konferans sonucunda Irak’a 33 milyar dolar para yardımı yapılacağı sözü verilmiş, ve Birleşmiş Milletler ile Dünya Bankası’nın kontrolünde iki fon yaratılmıştı.

XS
SM
MD
LG