Erişilebilirlik

Irak'ta Mısırlı Rehinenin Cesedi Bulundu - 2004-09-05


Irak polisi, dokuz gün önce kaçırıldığı bildirilen bir Mısırlının cesedinin bulunduğunu açıkladı.

Elleri arkadan bağlı cesedin başkent Bağdat'ın 180 kilometre kuzeyindeki Baici kasabasında bulunduğunu bildirdi.

Baici'de ay sonunda Cavdi Baker adlı bir Mısırlının öldürüldüğü, Nasır Cuma adlı bir Mısırlının ise kaçırıldığı bildirilmişti. Cesedi bulunan Mısırlının Nasır Cuma'nınki olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Aynı kasabada üç gün önce de 3 Türk kamyon şoförünün cesedi bulunmuştu.

Kaçırılan Şoförün Şirketi Çekiliyor

Öte yandan dün Irak'ta kaçırıldığı duyurulan Türk şoförü Mithat Çivi'nin çalıştığı Türk şirketinden sonra, bağlı bulunduğu Kuveyt Şirketi de Çivi'nin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla Irak'taki tüm faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı.

Irak'ta bir Türk şoförü kaçırdığı bildirilen "İslami Direniş Hareketi, El Noman Tugayları" adlı grup, "Irak'ta ABD güçleri için çalışan Türk firmalarının 48 saat içinde çekilmesi" yönünde çağrı yapmıştı. Grup aksi taktirde Türk rehinenin öldürüleceği tehdidinde bulundu.

Bu arada Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier, Irak’ta kaçırılan iki gazetecinin kurtarılması konusunda umutlu olduğunu söyledi.

Gazetecilerin serbest bırakılması için bölgede görüşmeler yürüten Fransa Dışişleri Bakanı Barnier dün akşam Amman’dan Paris’e döndü.

Barnier, 20 Ağustos’tan bu yana kayıp olan Christian Chesnot ve Georges Malbrunot’nun sağlık durumlarının iyi ve yakında serbest kalmalarının mümkün olduğunu açıkladı.

Gazetecileri kaçırarak rehin alan grup Fransa’daki okullanda başörtüsü yasağının kaldırılmasını talep etmişti.

Bu arada Irak Geçici Hükümeti, Arap televizyon kanalı El Cezire'ye getirilen bir aylık yayın yasağını süresiz uzatma kararı aldı.

XS
SM
MD
LG