Erişilebilirlik

Kerkük-Yumurtalık Boru Hattı Süresiz Kapandı - 2004-09-02


Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattının Irak tarafındaki bölümüne dün düzenlenen sabotaj ve sonrasında çıkan yangın nedeniyle Kerkük'ten ham petrol sevkıyatı süresiz olarak tamamen durdu.

Yetkililer, tam kapasiteyle kullanıldığından dolayı hatta çok miktarda ham petrol bulunduğunu; bu nedenle yangının henüz söndürülemediğini bildirdi. Yangının ancak 48 ila 72 saat içinde söndürülebileceği belirtiliyor.

Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattı çevresindeki birçok köyün tahliye edildiği ve Tikrit-Beyci-Kerkük karayolunun trafiğe kapatıldığı da haber veriliyor.

Bu arada Felluce’deki Iraklı yetkililer, Amerikan savaş uçaklarının önceki gece yarısı düzenlediği saldırılarda 20 kişinin öldüğünü bildirdi.

Amerikan ordu sözcülüğü ise, bombalanan evlerin El Kaide örgütünün Irak'taki lideri olduğu sanılan Ebu Musa El-Zarkavi'ye bağlı militanlarca kullanıldığını açıkladı. Bölgedeki halk ise hava saldırısında sivillere ait evlerin hedef olduğunu söyledi.

Öte yandan Amerikan Associated Press haber ajansı, Bağdat’ta silahlı bir kişinin ajansın Iraklı şoförünü öldürdüğünü duyurdu.

XS
SM
MD
LG