Erişilebilirlik

Rehine Krızinde 32 Kişi Serbest Bırakıldı - 2004-09-02


Rus yetkililer kadın ve çocuklardan oluşan 32 rehinenin serbest bırakıldığını açıkladı. Serbest bırakılanlar arasında rehin tutulan üç Rus asıllı Türk vatandaşından ikisinin de bulunduğu bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, rehine krizi nedeniyle Türkiye ziyaretini erteledi.

Putin’in sözcüsü, kriz çözülmeden devlet başkanının ülkeden ayrılmak istemediğini açıkladı.Putin de krizi çözmek için şimdilik kuvvete başvurmayacağını esas amacının rehinelerin hayatlarını kurtarmak olduğunu söyledi.

Dün silahlı bir grup, Kuzey Osetya’nın Beslan kentinde bir okulu basmış ve içerde bulunan yarısı çocuk, 350’den fazla kişiyi rehin almıştı. Dün okulların yeni öğretim yılına girmesi nedeniyle öğrencilere, velileri de eşlik ediyordu.

Yetkililer, saldırganların, can güvenliği içinde bölgeyi terk edebilecekleri ya da çocuk rehinelerin yerine erişkinlerin gönderilmesi yönündeki önerileri reddettiğini bildirdi. Diğer gelen bilgilere göre militanlar, okula yiyecek ve su sokulmasına da izin vermiyor.

Bazı militanların üzerinde içi patlayıcı madde dolu taarruz yelekleri bulunduğu öğrenildi. Militanlar, Rus birliklerinin binaya girmesi durumunda, okul binasını havaya uçuracaklarını bildirdiler.

XS
SM
MD
LG