Erişilebilirlik

Başkan Yardımcısı Adayı Dick Cheney - 2004-09-02


Cumhuriyetçi Parti’nin Büyük Kurultayı’nın üçüncü gününde, Başkan yardımcısı Dick Cheney, ikinci dört yıl için partisinin Başkan yardımcısı adaylığını resmen kabul etti.

Cheney, konuşmasında partililere seslenerek, birlikte çalışarak, Başkan Bush’u ikinci bir dört yıl için Beyaz Saray’a yeniden taşıyacaklarını söyledi. Cheney, Demokrat Başkan Adayı John Kerry’i eleştirdi ve güvenlik ile ilgili konularda Kerry’nin zayıf olduğunu savundu. Alkışlarla kesilen konuşmasında Cheney, el Kaide’ye karşı önemli başarılar elde ettiklerini, Irak’ta durumun giderek iyileştiğini ve dünyanın farklı yerlerinde izledikleri politikalarla kitle imha silahı sahibi ya da silah programı olan ülkeleri bu silahlardan arındırdıklarını söyledi.

Dick Cheney, Demokrat Başkan adayı John Kerry'nin Kongre'de güvenlik konularda oy kullanma şeklini sert bir şekilde eleştirirken, Kerry'nin Irak ve Afganistan'daki Amerikan kuvvetleri için yönetimin istediği 87 milyar Dolarlık ödenek aleyhinde oy vermesini öne çıkardı. Cheney, "Senatör Kerry, Amerika'nın başkomutanı olmak için kampanya yürütüyor ama başkomutanın birinci yükümlülüğünün, savaş içindeki Amerikan askerlerini desteklemek olduğunu anlamamış görünüyor" dedi.

Senatör Kerry bu kararını savunurken, Irak için yapılacak harcamaların, zenginlerden alınan vergiler arttırılarak karşılanmasını istediğini söylemişti.

Başkan Yardımcısı Cheney, Bush yönetiminin Orta Doğu ve terörizm konularındaki politikalarının yılların birikimi olduğunu ve bu alanlardaki yükümlülükleri yerine getirmenin Amerika'nın gelecekteki güvenliği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Cheney, "Bu nedenle bu yılki seçim, sadece hayatımızın değil, tarihimizin en önemli seçimlerinden biridir" diye konuştu.

Demokrat Başkan adayı Kerry, dün Tennessee eyaletinde eski muhariplerin bir toplantısında yaptığı konuşmada Başkan Bush'un Irak savaşı konusunda oynadığı liderlik rolünü eleştirirken Bush'un Irak'da barış için hiçbir plan yapmadığını söyledi.

New York'taki Cumhuriyetçi Parti Kurultayı'nda Başkan Bush bugün yapacağı konuşmayla partisinin adaylığını resmen kabul edecek.

XS
SM
MD
LG