Erişilebilirlik

Irak'ta Üç Türk Kamyon Şoförü Öldürüldü - 2004-09-02


El Cezire televizyonu, üç Türk kamyon şoförünün Iraklı direnişçiler tarafından öldürülmesini gösteren bir video kaset yayınladı.

Kendilerine el Tevhid el Cihad adı veren direnişçi örgüt bu eylemi üstlendi.

Irak polisi, Bağdat'ın kuzeyinde bulduğu üç cesetin ikisinin Türk vatandaşı olduğunu teşhis etmişti. Üçüncünün de Türk vatandaşı olması olasılığının güçlü olduğu belirtiliyor.

Bu arada rehin tutulan Fransız gazetecilerin serbest bırakılması için Fransa'daki Müslüman liderler de çabalarını sürdürüyor. Direnişçiler, Fransa'dan, bugün yürürlüğe giren ve okullarda türbanı yasaklayan uygulamaya son verilmesini istiyor.

ABD'den Felluce'ye Hava Saldırısı

Felluce’ye düzenlenen Amerikan hava saldırısında 14 kişi öldü.

Amerikan ordusu, saldırının terörist lider Ebu Musab Zarkavi’nin kentte bulunduğu yönünde çeşitli kaynaklardan alınan istihbarat üzerine düzenlendiğini bildirdi.

Öte yandan Irak geçici meclisi üyeleri Bağdat’ta ant içerek göreve başladı. 100 kişilik meclisin başkanlığına Kürt politikacı Fuat Masum seçildi.

Tören sırasında Yeşil Bölgeye atılan havan mermileri bir Iraklı’nın ölümüne yol açtı.

Başkentin Şiilerin oturduğu Sadr semtinde ise ateşkes görüşmeleri çıkmaza girdi. Nedeni ise hükümetin, Şii militanların Amerikan birliklerinin bölgeden çekilme talebini reddetmesi.

XS
SM
MD
LG