Erişilebilirlik

Irak'ta Nepalli Rehineler Öldürüldü - 2004-08-31


Irak'ta, militan bir örgüt, Amerika'yla işbirliği yapmakla suçladığı 12 Nepalli rehineyi öldürdü.

Ensar el Sünne adlı örgüte bağlı militanlar, Nepalli rehinelerin cesetlerinin fotoğraflarını, bir İnternet sayfasında yayınladı.

Fotoğraflara eşlik eden video kaydında, maskeli militanların, gözleri bağlı bir rehinenin başını keserek öldürdükleri gözlendi. Yere yüzüstü yatırılan 11 rehine ise, kafalarına kurşun sıkılarak öldürüldü.

Nepal hükümeti iddiaları henüz doğrulamış değil. Geçen hafta Nepal, Irak hükümetine başvurmuş ve kaçırılan 12 vatandaşını kurtarma çağrısında bulunmuştu. Kaçırılan Nepalliler bir Ürdün şirketine çalışıyordu.

Bu arada, Irak’ta rehin tutulan Fransız gazetecilerin serbest bırakılma umudu arttı. Amerika’nın Sesi Radyosu’nun bölgedeki muhabiri, Fransız gazetecilerin Bağdat’ta bir camide dini liderlere teslim edilebileceğini bildirdi. Irakli dini liderler, militanlarla henüz doğrudan temas sağlamadıklarını açıkladı.

Gazetecilerin serbest bırakılması çabalarını sürdüren Fransa Dışişleri Bakanı Michel Barnier, dün Kahire’deki temaslarının ardından bugün de Ürdünlü yetkililerle görüştü. Militanlar gazetecilerin hayatı karşılığında Fransa’da yarın uygulamaya konulacak türban yasağından vazgeçilmesini istiyordu. Fransa ise, bu yasaktan geri adım atmayacağını bildirmişti.

Kerkük'te Türkmen Yetkili Öldürüldü

Kerkük’ün Türkmen il eğitim müdürü bugün uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Eğitim Müdürü İbrahim İsmail Ali, bugün aracıyla evinden işine gittiği sırada kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı. Saldırının nedeni araştırılıyor.

Bu arada, haftalardır sert çatışmaların yaşandığı Necef kentinde, ateşkesin ardından kentin sakin olduğu gözlendi. Yetkililerin kente su ve elektrik gibi hizmetleri sağlamaya başladığı bildiriliyor.

Öte yandan, Atina’daki Olimpiyatlarda dördüncü olan Irak milli futbol takımı, Bağdat’ta büyük coşkuyla karşılandı. Yarı finale yükselen Irak milli takımının madalya ümidi, İtalya’yla yaptığı maçta yenilmesinin ardından son bulmuştu.

XS
SM
MD
LG