Erişilebilirlik

Cumhuriyetçi Parti Kurultayı Başladı - 2004-08-30


Cumhuriyetçi Parti Büyük Kurultayı New York’ta başladı. Konuşma için kürsüye gelen politikacılar 11 Eylül terörist saldırılarından söz ederek, Başkan Bush’un güçlü bir savaş dönemi lideri olduğunu öne sürdü.

Kurultay, saldırılar sonucu yıkılan dünya ticaret merkezi kulelerinin bulunduğu alanın yakınındaki Madison Square Garden’da yapılıyor. New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, Başkanın New York’u Kurultay için seçerek cesaret ve ileri görüşlülük gösterdiğin söyledi.

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Dennis Hastert, Demokrat Başkan Adayı John Kerry’i “savaşta zayıf, vergi politikalarında da yanlış” diye niteledi.

Delegeler dün yaptıkları oylamada ayrıca, eşcinsel evliliğe karşı anayasaya madde eklenmesi ile kürtaj yasağını öngören politikaları onayladı. Cumhuriyetçiler, muhafazakar seçmenlere bu şekilde iyi görünmeye çalışırken; farklı eğilimdeki seçmenleri, ılımlı diye nitelenen Senatör John McCain ve eski New York Belediye Başkanı Rudy Guiliani’nin konuşmalarıyla kendisine çekmeye çalışıyor.

XS
SM
MD
LG