Erişilebilirlik

Çeçenistan’da Seçimlere Katılım Yüzde 42 - 2004-08-29


Çeçenistan’da Mayıs ayında öldürülen Devlet Başkanı Ahmet Kadirov’un yerine, bugün yeni seçimler yapılıyor. Seçim yetkilileri, seçimlere katılma oranının yüzde 42 olduğunu duyurdu.

Çeçenistan’da seçimlerin geçerli sayılabilmesi için yüzde 30’luk bir katılım oranı yetiyor. Eski Devlet Başkanı Kadirov’un bombalı saldırıyla öldürülmesinin izleri daha silinmezken, seçim süresince güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirtiliyor.

Kadirov, aynı zamanda Kremlin’in desteklediği devlet başkanıydı. Moskova bu kez seçimlerde, Çeçenistan emniyet müdürü Tümgeneral Alu Alkanov’a destek veriyor. Alkanov’un dışında seçimlerde 7 aday daha yarışıyor.

Rus yetkililer, seçimin bir olay dışında oldukça sessiz geçtiğini söyledi. Başkent Grozni’deki bir seçim merkezini bombalamaya çalıştığı iddia edilen bir kişi, polisten kaçmaya çalışırken, elindeki patlayıcı yüklü çantayla birlikte havaya uçtu. Olayda yaralanan olmadı.

Hafta başında Rusya’da aynı zamanlarda düşen iki yolcu uçağında patlayıcı izlerine rastlanmasının ardından, olayların Çeçenistan’daki seçimler öncesi planlanmış terör saldırısı olduğu olasılıkları güçlenmişti.

XS
SM
MD
LG