Erişilebilirlik

Bush New York'ta Protesto Ediliyor - 2004-08-29


Amerika’da Kasım ayındaki başkanlık seçimi için Başkan Bush’un resmen aday gösterileceği Cumhuriyetçi Parti kurultayı yarın New York’ta başlıyor. Kurultay öncesinde kentte toplanan göstericiler ise protesto eylemlerine dün başladı.

Dün ünlü Brooklyn Köprüsü üzerinde gösteri yürüyüşü düzenleyen binlerce kürtaj hakları savunucusu Bush yönetiminin konuyla ilgili kısıtlayıcı politikalarını eleştirdi.

11 Eylül terör saldırılarının yerle bir ettiği Dünya Ticaret Merkezi’nin ikiz kulelerinin bulunduğu yerde toplanan bir grup da Başkan Bush’un politikalarını eleştirdi. Gösteride 11 Eylül saldırılarında ölen 2749 kişinin anısına birer kez çan çalındı.

En geniş katılımlı gösteri ise bugün Madison Square Garden’da düzenleniyor.

Barış ve Adalet Ortak Cephesi adlı kuruluş tarafından düzenlenen gösteriye yaklaşık olarak 360 grubun katılması bekleniyor. 250 bin kişinin katılması beklenen gösteri nedeniyle dört günlük kurultay için alınan güvenlik önlemleri daha da artırıldı.

Cumhuriyetçiler, kurultayda Demokrat aday Senatör John Kerry’nin güçlü bir başkan olamayacağı mesajı vermeye çalışacak ve Beyaz Saray yönetiminin Irak’la ekonomi politikalarının doğru olduğu yönünde kamuoyunu iknaya çalışacak.

Başkan Bush da Perşembe günü yapacağı konuşmada, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığı önerisini kabul ettiğini resmen açıklayacak.

XS
SM
MD
LG