Erişilebilirlik

Türkiye Tekvando'da Gümüş Aldı - 2004-08-28


Atina Olimpiyatlarında Tekvando’da Türk sporcu Bahri Tanrıkulu gümüş madalya aldı.

Bin 500 metrede birinciliği, daha önce 800 metrede de altın madalya kazanan Büyük Britanyalı Kelly Holmes 3:57.90'la kazandı.

Bu dalda gümüş madalyayı 3:58.12 ile Rus Tatyana Tomashova kazanırken, bronz madalyayı Rumen atlet Maria Cioncan 3:58.39'la elde etti. Türkiye'nin madalya umudu Elvan Abeylegesse ise sekizinci olabildi.

Finale, 12 atlet katıldı. Yarışmanın ilk 2 turu birlikte koşulurken, daha sonra aralarından Elvan Abeylegesse'nin de bulunduğu bir grup atak yaparak grubun liderliği için mücadele vermeye başladı.

Son tura 5. sırada giren Abeylegesse, rakiplerinin son 200 metrede yaptığı ataklara karşılık veremedi ve yarışı 4.00.67'lik derecesiyle 8. sırada bitirebildi.

Amerika Bayan Basketbol takımı ise finalde Avustralya’yı 63’e 74 yenerek olimpiyat şampiyonu oldu. Bu, bayan takımının olimpiyatlarda aldığı üst üste üçüncü şampiyonluk oldu.

Öte yandan, Erkekler basketbol final karşılaşması bu akşam oynanıyor. Finalde İtalya ile Arjantin karşı karşıya gelirken, üçüncülük maçı Amerika ile Litvanya arasında yapılacak.

Bugünkü ritmik jimnastik finallerinde ise, Rusya altın madalyayı alırken, İtalya gümüş, Bulgaristan ise bronz madalyaya sahip oldu.

Bu arada, Atina Olimpiyatlarında iki sporcu daha doping yaptıkları gerekçesiyle oyunlardan ihraç edildi. Porto Riko’lu güreşçi Mabel Fonseca ile Macar halterci Ferenc Gyurkovics’in testlerinde doping içeren maddeler bulunduğu bildirildi.

Olimpiyat komitesi, Macar haltercinin gümüş madalyasını geri alacak. Ayrıca, iki sporcunun uluslararası müsabakalarda iki yıl men edilmesi de söz konusu.

Bu son gelişmeyle Atina’da doping yaptıkları gerekçesiyle oyunlardan ihraç edilen sporcu sayısı da 22’ye yükseldi.

Toplam madalyada, Amerika 92 madalya ile liderliğini sürdürürken, Rusya’nın 72, Çin’in ise 58 madalyası bulunuyor.

XS
SM
MD
LG