Erişilebilirlik

Bush ve Kerry'den 'Ortak Adım' - 2004-08-27


Hem Başkan George W. Bush hem de Demokrat Partili rakibi Senatör John Kerry, Arizona Senatörü John McCain’in seçim kampanyası sırasında son günlerde gündeme gelen olumsuz reklamlarla ilgili taleplerine olumlu cevap verdi.

Başkan Bush dün yaptığı açıklamada, seçim kampanyası reklamlarını düzenleyen Federal Seçim Komisyonu’nun siyasi partilerle bağlantılı olmayan grupların olumsuz reklamlarını engellemesi için federal mahkemeye başvuracağını söyledi.

Kerry’nin kampanya ekibi de eş zamanlı olarak 2000 yılında aday adaylığı sırasında Bush’un rakibi olan Senatör McCain’in Başkan Bush’u kendisine karşı iftira taktikleri kullanmakla suçladığı bir reklamı yayından kaldırmayı kabul ettiğini duyurdu.

Kerry’nin kampanya ekibi tarafından yayımlanan bu reklamın amacı, Kerry karşıtı reklamların Bush’un kampanya ekibi tarafından desteklendiği iddiasının inandırıcılığını artırmaktı. Ancak bu iddia Başkan Bush tarafından reddediliyordu.

“Gerçeğin Hücumbot Savaşçıları” adlı grup tarafından yayımlatılan reklamlarda, Kerry’nin Vietnam’daki askeri görevi sırasında yaptıkları sorgulanıyordu.

XS
SM
MD
LG