Erişilebilirlik

Necef'te Yeni Operasyon Hazırlıkları - 2004-08-25


Irak’ın Necef kentini kuşatan Amerikalı ve Iraklı birlikler, radikal Şii lider Muktada el Sadr’a bağlı milislere yönelik, yeni bir saldırıya hazırlanıyor.

Amerikan uçakları bugün Sadr yanlısı milislerin mevzilerini yeniden bombaladı. Bu saldırılarda en az üç Iraklının öldüğü bildiriliyor.

Bununla birlikte Iraklı birliklerin, Sadr’a bağlı Mehdi’nin Ordusu milislerinin denetimindeki Hazreti Ali Camisi’ne, birkaç yüz metre kadar yaklaştıkları öğrenildi.

Irak Savunma Bakanı Hazım Şaalan, Şii milislerin teslim olmak için birkaç saatleri kaldığı uyarısında bulundu. Ayrıca Sadr’ın yardımcılarının çatışmaları sona erdirmek için yeni girişimde bulundukları belirtildi.

Londra'da tedavi gördükten sonra ülkesine dönen Iraklı Şiilerin lideri Ayetullah Ali el Sistani, halka Necef kentine yürüme çağrısında bulundu.

Öte yandan Güney Kore televizyonu, Irak’taki Güney Korelileri tehdit eden İslamcı militanların görüntülerini yayınladı. Direnişçiler, gerek sivil, gerekse asker bütün Güney Korelilerin “işgalci” muamelesi göreceğini açıkladı.

Güney Kore, Irak’a 3 bin kadar asker gönderme kararı almış, geçen ay direnişçiler tarafından rehin alınan bir Güney Koreli sivilse, başı kesilerek öldürülmüştü.

XS
SM
MD
LG