Erişilebilirlik

Pakistan'da 10 Terör Zanlısı Tutuklandı - 2004-08-22


Pakistan’da resmi binalar ile ABD Büyükelçiliği'ne saldırı düzenleme hazırlığı yaptıkları belirtilen 10 El Kaide terör örgütü üyesinin yakalandığı açıklandı. Yakalananlar arasında 2 Mısır vatandaşı da bulunuyor.

Geçen ay, Pakistan Başbakan adayı Şevket Aziz'e düzenlenen suikast girişiminin sorumluluğunu, kendisini El Kaide İslambuli Tugayı olarak tanıtan ve Mısırlılardan oluştuğu belirtilen bir grup üstlenmişti.

Enformasyon Bakanı Seyh Raşid Ahmed, gazetecilere yaptığı açıklamada, El Kaide örgütünün planladığı tüm saldırıları, Pakistan'ın Bağımsızlık Günü kutlamalarının yapıldığı 14 Ağustos günü yapmayı amaçladığını söyledi.

Ahmed, "Yakalanan militanlar 13 Ağustos'tan başlayarak 21 Ağustos'a kadar başkent İslamabad'da bir dizi saldırı planlamış. Eylemleri için kenti bölgelere ayırmışlar. Hedefleri arasında Devlet Başkanımız Pervez Müşerref'in evi, ordu karargâhları ve İslamabad'daki ABD Büyükelçiliği yeralıyordu" dedi.

Pakistanlı Bakan, saldırıları düzenlemek için ülkeye aşiret bölgelerinden füzeler, roketatarlar ve patlayıcılar sokulduğunu da kaydetti.

XS
SM
MD
LG