Erişilebilirlik

Atina'da İkinci Altın Halil Mutlu'dan - 2004-08-15


Halil Mutlu halterde üçüncü kez olimpiyat şampiyonu olarak Naim Süleymanoğlu'nun başarısını egale etti.

Atina'daki Olimpiyat Oyunları’nda 56 kiloda Türkiye adına mücadele eden olimpiyat ve dünya rekortmeni Halil Mutlu, toplamda 295 kilo kaldırarak, olimpiyat şampiyonu oldu. Sedat Artuç ise toplamda 280 kilo kaldırarak bronz madalya aldı.

Koparmada ilk hakkında 130 kiloyu kaldırmayı başaran Mutlu, ikinci hakkında da 135 kilo kaldırarak en yakın rakibi Çinli Meijin Wu’ya beş kilo fark attı.

Halil Mutlu üçüncü hakkında kendine ait olan 138 kiloluk rekorunu 140 kilo ile kırmak istedi. Ancak milli sporcu bu kiloyu kaldıramadı.

Silkmede ilk hakkında 160 kilo kaldırmayı başaran Mutlu, ikinci hakkında 165 kilo kaldırmayı denedi ancak başarılı olamadı. Çinli rakibi, üçüncü hakkında da 165 kiloyu kaldıramayınca, Halil Mutlu şampiyon olmayı garantiledi.

Halil Mutlu şampiyonluğunu ilan edince üçüncü hakkında 168.5 kilo kaldırmaya çalışarak silkmede kendine ait olan rekoru kırmak istedi. Ancak bunda da başarılı olamadı.

Türkiye'ye ilk altın madalya bayan halterciden

Dün Türkiye’ye ise ilk altın madalyaya, halterci Nurcan Taylan’la kavuştu. Bayanlar 48 kiloda yarışan Taylan, koparmada 97 buçuk kilo kaldırarak olimpiyat rekoru kırdı. 21 yaşındaki Nurcan Taylan, silkmede ise 112.5 kilo kaldırdı ve böylece toplamda 210 kiloya ulaşarak, üst üste iki olimpiyat ve bir dünya rekoru kırarak altın madalyayı kazandı.

Atina’da devam eden 28'inci Yaz Olimpiyat Oyunları’nın ikinci gününde, müsabakalar jimnastik, basketbol ve yüzmeyle devam etti. Bayanlar jimnastikte, Amerika ve Romanya arasında çekişme kıl payı Amerikalı jimnastikçi Carly Patterson’un birinciliğiyle sonuçlandı.

Erkekler basketbolda, İspanya Çin’i 83’e 58 yendi. Amerikan NBA liginde oynayan Çinli skorer Yao Ming, İspanyolların güçlü savunması karşısında ancak 12 sayı atabildi. Günün ilerleyen saatlerinde Amerika milli basketbol takımı da Puerto Rico’yla mücadele etmesi bekleniyor.

Erkekler yüzmede, Avustralya’lı Ian Thorpe, 200 metre serbestte rekor kırdı. Thorpe’un 200 metre finaldeyse Amerikalı yüzücü Michael Phelps’le mücadele etmesi bekleniyor. Bu arada Amerikalı tenisçiler Venüs Williams ve Andy Roddick, bugünkü maçlarını kazandı.

XS
SM
MD
LG