Erişilebilirlik

Florida'da En Az 13 Ölü - 2004-08-14


Florida eyaletinin batı kıyılarında dün akşama doğru karaya vuran Charley kasırgası, bu eyaletin orta kesimlerinde büyük tahribata yolaçtı. Bu sırada kasırganın neden olduğu rüzgarların hızı saatte 290 kilometreye kadar çıktı. Yerel yetkililer, ölü ve yaralı sayısının yüksek olmasından korkuyor.

Şiddeti azalan kasırga, kuzey-kuzeydoğu yönünde ilerleyerek, Atlas Okyanusu'na kıyısı olan eyaletlerden Güney Carolina'ya ulaştı. Kasırga kuzeye doğru ilerlerken, yolaçtığı şiddetli fırtına ve yağışın, başkent Washington'un da içinde bulunduğu geniş bir bölgede hissedilmesi bekleniyor.

Kasırganın ardından Florida'da 13 kişinin öldüğü resmen doğrulandı. Birçok kişinin de hala kayıp olduğu bildiriliyor. Eyaletin batı kıyılarında binlerce ev ve işyerinin yıkıldığı haber veriliyor. Yetkililer, tahribatı "korkunç" diye niteliyor. Görevliler bu bölgede ev ve işyerlerinin enkazı altında kalmış olabilecek kişileri arıyor. Başkan Bush, Florida'nın bazı bölümlerini felaket bölgesi olarak ilan etti. Buralara, güvenliği sağlamak ve yağmacılığı önlemek için Ulusal Muhafız Gücü birlikleri sevkedildi. Başkan Bush'un kardeşi olan Florida Eyalet Valisi Jeb Bush, kasırganın yolaçtığı maddi zararın 15 milyar Doları bulabileceğini söyledi.

Charley kasırgası Florida'nın batı kıyılarına ulaşmadan önce Karayipler'deki Küba'da büyük hasara ve can kaybına neden oldu. Küba'da 8 kişinin öldüğü açıklandı.

XS
SM
MD
LG