Erişilebilirlik

Libya 1986 Saldırısı İçin Tazminat Ödeyecek - 2004-08-11


Libya, 1986 yılında Berlin’de bir diskoteğe düzenlenen ve bir Türk'le iki Amerikalının ölümüne yol açan bombalı saldırının kurbanlarına, 35 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Tazminat, olayda ölen Türk kadının ailesiyle, yaralanan, Amerikan vatandaşları dışındaki yaklaşık 170 kişiye ödenecek. Olayda toplam 200 kişi yaralanmıştı. "La Belle" adlı diskotekte ölen iki Amerikalı askerin aileleriyle yaralanan Amerikan vatandaşlarına ödenecek tazminat ise Amerika’daki hukuki süreç sonunda belirlenecek.

Bombalanan diskotek, Berlin’deki Amerikan askerlerinin eğlence yerlerinden biriydi. Almanya, saldırıyı Libya ajanlarının düzenlediğini ortaya çıkarmıştı.

Almanya yetkilileri, Libya'nın kararının, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesine yardım edeceğini söyledi. Washington'da açıklama yapan Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Adam Ereli ise Libya ile Almanya arasında varılan anlaşmayı mennunlukla karşıladıklarını ancak Amerikalı kurbanlara ödenecek tazminat konusunun da sonuca bağlanmasının önemli olduğunu belirtti.

XS
SM
MD
LG