Erişilebilirlik

CIA'ye Yeni Başkan  - 2004-08-10


Başkan Bush CIA başkanlığına Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi üyelerinden Porter Goss'u aday gösterdi. Atamanın Amerikan Senatosu tarafından onaylanması gerekiyor.

Porter Goss, yıllarca istihbarat servisinde görev yaptı. Yale Üniversitesi mezunu Goss, 1962 ve 71 yılları arasında, CIA’de çalışmadan önce, iki yılını ordu istihbarat servisinde geçirdi.

Washington Post gazetesi, Goss’un, 1962 yılındaki Küba füze krizi sırasında fotoğraf uzmanı olarak çalıştığını yazdı.

1970 yılında bakteriyel bir hastalık kapan ve ölümden kıl payı kurtulan Porter Goss, bir yıl sonra emekliye sevk edildi ve sonraki yıllarını siyasete adadı. Goss 1988 yılında da Kongre’ye seçildi.

Halen Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nun başkanlığını yapan Goss, 11 Eylül saldırılarının ardından istihbarat örgütlerinin açıklarını inceleyen araştırmada görev yaptı.

Başkan Bush, Porter Goss’u CIA Başkanlığına aday gösterdiğini açıklarken, Goss'un, değişen terör tehdidi ile baş edebilecek doğru bir seçim olduğunu söyledi.

Yale Üniversitesi mezunu, 66 yaşındaki Porter Goss, 16 yıldır Florida'dan Cumhuriyetçi Parti Temsilcisi olarak Temsilciler Meclisi'nde üye.

Goss’un adaylığı, tartışmaları da beraberinde getirdi. Demokrat Senatör Jay Rockefeller, CIA Başkanlığına siyasi bir kişinin atanmasını yanlış bir adım olarak niteledi.

Porter Goss, Haziran ayında Demokrat Başkan adayı John Kerry’nin ulusal güvenliğe bakışını "gerçeklerden uzak ve acemice" olarak değerlendirmişti.

XS
SM
MD
LG