Erişilebilirlik

'El Kaide Helikopterleri Silah Olarak Kullanmayı Düşünüyor' - 2004-08-10


El Kaide örgütünün, New York’ta terör saldırıları düzenlemek için turist helikopterlerini kullanmayı düşündüğü bildiriliyor.

Haftalık Time dergisinin haberine göre, kimliği açıklanmayan Amerikalı güvenlik yetkilileri, bu yöndeki bilginin, geçen ay Pakistan'da yakalanan El Kaide terörist zanlısı Muhammed Naim Nur Han'ın bilgisayarında bulunduğunu söyledi.

Amerika İç Güvenlik Bakanlığı'nın bu haber ışığında, New York'ta turist gezdirmek için kullanılan helikopterlerle ilgili yeni bir güvenlik talimatı yayınlamaya hazırlandığı bildiriliyor. Helikopter şirketlerinin, helikopterlere binen turistleri, havaalanlarında uçak yolcularına yapıldığı gibi sıkı güvenlik kontrolundan geçirmesi bekleniyor.

Pakistan makamları, terörist zanlısı Muhammed Naim Nur Han'ı 13 Temmuz'da yakalamıştı. Zanlının bilgisayarında ve bilgisayar disklerinde New York ve Washington'da başlıca banka ve finans kuruluşlarına ait binalarla ilgili planlar, bu binalarla giriş-çıkışlar konusunda bilgiler bulunmuştu. Turist helikopterlerinin terör saldırısında kullanılabileceği yolundaki bilgiye de bu sırada rastlandığı bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG