Erişilebilirlik

Yeni İstihbarat Yakalanan El Kaide Militanlarından Elde Edildi - 2004-08-05


Amerika’da geçen hafta sonu terör tehdit alarmının yükseltilmesine neden olan gerekçeler hakkında yeni açıklamalar yapılıyor. Terör tehdit düzeyi ikinci en yüksek düzey olan "turuncu"ya yükseltilmişti.

Washington Post gazetesi, istihbaratın İngiltere’deki baskınlarda yakalanan bir El Kaide sorumlusundan elde edildiğini yazdı.

Habere göre, Ebu Eysa el Hindi adındaki kişi vasıtasıyla Pakistan’da başka bir zanlısının bilgisayarına ulaşıldı ve bilgisayardaki dosyalarda Amerika’daki mali kuruluşlarla ilgili stratejik bilgiler bulunduğu belirlendi.

Yeni istihbarat ışığında geçen hafta sonu başkent Washington'la New York ve New Jersey eyaletindeki Newark kentinde terör tehdidi düzeyi yükseltilmişti.

Yetkililer, terör tehdidinin özellikle Washington'daki Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu binalarına, New York'ta New York Borsası ve Citigroup şirketi merkezlerine, Newark'ta ise Prudential şirketinin merkezine yönelik olduğunu söylemişti. Bu binalar çevresinde ve bu arada Washington'da Beyaz Saray'la Kongre binasının etrafında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Önlemler çerçevesinde, bu binaların yakınındaki yollardan geçen araçların çoğu durdurulup, aranıyor; Polisler, bazı yayaları da durdurup soru soruyor.

XS
SM
MD
LG