Erişilebilirlik

Güney Ege Depremlerle Sarsılıyor - 2004-08-04


Muğla Valisi Hüseyin Aksoy, il genelinde önceki günden itibaren meydana gelen depremlerde can ve mal kaybı olmadığını bildirdi.

Televizyon kanalları, Bodrum'da bu sabah meydana gelen orta şiddetteki depremlerde korkup paniğe kapılarak balkonlardan atlayan 14 kişinin hafif yaralandığını haber verdi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremlerin, Muğla, İzmir, Bodrum, Marmaris, Didim, Fethiye ve Daçta'da da hissedildiğini duyurdu.

Yetkililer, son birkaç gündür bölgede bir deprem hareketliliğinin söz konusu olduğunu bildirdiler.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Profesör Zafer Akçığ, Ege Bölgesi'nde “deprem fırtınası” yaşandığını söyledi. Muğla ve çevresinde meydana gelen depremlerin artçı veya öncü olup olmadığının bilinmediğini ifade eden Akçığ, Ege Bölgesi'ndeki depremlerin Richter ölçeğine göre 4.5'le 6.5 şiddetinde olduğunu, bu büyüklükteki depremlerin genellikle yıkıcı olmadığını, ancak Türkiye'deki yapı ve zemin sağlamlığına göre yıkıcı olabileceğini kaydetti.

Depremler turistik yörelerde korku ve heyecana yol açtı. Turistler otel ve tatil köylerindeki odalarını terk ederek zamanlarının büyük bölümünü kıyılarda ve kafeteryalarda geçirmeyi tercih etti.

XS
SM
MD
LG