Erişilebilirlik

Clinton ve Carter Cumhuriyetçileri Eleştirdi - 2004-07-27


Demokrat Parti Ulusal Kurultayı, Boston'da başladı. Kurultayın ilk gününde iki eski Başkan ve Başkan Yardımcısı Demokrat partili delegelere hitap etti.

Eski Başkan Bill Clinton, işbaşındaki Cumhuriyetçi Başkan Bush yönetimini, halkı bölen politikalar izlemekle suçladı. Clinton, Bush ve Cumhuriyetçilerin, 11 Eylül terör saldırılarından sonra ortaya çıkan birlik havasını, Irak’a saldırarak ve çeşitli uluslararası anlaşmalardan çekilerek, müttefiklerden uzaklaşmak için kullandığını söyledi. Clinton, Clinton, Cumhuriyetçilerin, 11 Eylül'ü, kendi muhafazakar politikalarını yaymak için kullandığını, bu politikaların, Amerika'nın ve dünyanın gerçeklerinden uzak olduğunu savundu. Clinton, Senatör John Kerry’nin Başkan seçilmesini sağlamak için "nefer gibi" çalışmayı vaadetti.

Eski Başkan Jimmy Carter Bush yönetiminin dış politikasını sert bir dille eleştirdi ve bu politikanın, Amerika’nın itibarına ve terörizmle mücadeleye zarar verdiğini söyledi. Eski Başkan, Amerika’nın dünyada yalnız kaldığını belirtti. Carter, Irak’a açılan savaş yüzünden “Amerika müttefiklerine yabancılaştı, dostlarını üzdü, düşmanlarını sevindirdi” şeklinde konuştu. 1977-1981 yılları arasında görev yapmış olan 80 yaşındaki Jimmy Carter, John Kerry'nin, başkan seçildiği takdirde terörle savaşa yeniden, gereken önemi vereceğini söyledi.

Eski Başkan yardımcısı Al Gore, dört yıl önce Başkan Bush’a oy verenleri Demokrat partinin başkan adayı John Kerry’ye oy vermeye çağırdı. Al Gore, Bush’a oy vermiş olanlara, “bu kadar büyük bütçe açığı ve Amerika’nın en temel medeni özgürlüklerinin bu kadar yıpratılmasını bekliyor muydunuz” sorusunu sordu. Al Gore ayrıca, Bush yönetiminin Irak’ta izlediği politikayla Amerika’yı ciddi bir sorunla karşı karşıya getirdiğini belirtti.

Dört gün sürecek kurultayda, Massachussetts Senatörü John Kerry’nin başkan adaylığı ile Kuzey Carolina Senatörü John Edwards’ın başkan yardımcısı adaylığı kesinleşecek. Kurultay Perşembe akşamı Senatör Kerry'nin, partisinin başkan adaylığını kabul etmek için yapacağı konuşmayla sona erecek.

Kurultaya ev sahipliği yapan Boston’da olası terör eylemlerine karşı olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

XS
SM
MD
LG