Erişilebilirlik

Irak'ta Bomba Yüklü Araçla Saldırıda 23 Kişi Öldü - 2004-06-27


Egemenlik devrine üç gün kala, ülkenin çeşitli kesimlerinde koalisyon askerleri ile Irak polisine ve sivillere yönelik saldırılar sürüyor.

ABD öncülüğündeki koalisyon kuvvetlerinden bir sözcü, Bağdat'ın güneyindeki Hille kentinde dün akşam saatlerinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 40 kişinin öldüğünü bildirmişti. Ancak sonradan Iraklı ve Amerikalı yetkililer, bu sayıyı 23 olarak değiştirdi.

Dün erken saatlerde de Bağdat'ın kuzey doğusundaki Bakuba kentinde, geçici yönetimin başbakanı İyad Allavi'nin partisi Irak Ulusal Uzlaşma Haraketi'nin bürosuna saldırı düzenlendi. Saldırıda büro yıkıldı.

Ayrıca maskeli ve silahlı militanlar da ülkenin önde gelen Şii partilerden Irak İslami Devrimi Yüksek Konseyi'nin bürosuna bazukayla saldırı düzenledi. Olayda üç güvenlik görevlisi ve bir sivil yaşamını yitirdi.

Kuzeyde ise Kürtlerin kontrolündeki Erbil kentinde bir araca yerleştirilen bombanın patlaması sonucu bir kişi öldü, en az 18 kişi yaralandı.

Güneyde birkaç haftadır sakin olan Necef kentinde, radikal Şii lider Muktada el Sadr’a bağlı milisler, bir koalisyon konvoyuna ateş açtı. Bu arada Bağdat’ta devriye gezerken saldırıya uğrayan Amerikan askerlerinden biri öldü.

XS
SM
MD
LG