Erişilebilirlik

'Seyahat Planı Değişmedi' - 2004-06-24


Beyaz Saray Sözcüsü Scott McClellan, Türkiye'de meydana gelen patlamalar nedeniyle Başkan Bush'un seyahat planında bir değişiklik yapılmadığını açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer da önümüzdeki hafta İstanbul'da yapılacak NATO zirve toplantısı nedeniyle Türk makamları tarafından alınan önlemlere güvendiğini açıkladı.

Başkan Bush, Pazartesi ve Salı günleri katılacağı NATO zirve toplantısından önce Ankara'ya gidecek.

Bush, 24 saatten kısa sürecek çalışma ziyareti için Cumartesi akşamı Ankara'ya gidecek. Başkan, Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek, ayrıca Anıt Kabri ziyaret edecek.

Bu arada İstanbul'da bir belediye otobüsünde patlayan bombanın, bir kadın tarafından taşınmakta olduğu bildirildi. Patlama sonunda 3 kişi öldü, en az 15 kişi yaralandı.

Bundan birkaç saat önce Ankara'da da, Başkan Bush'un kalacağı Hilton oteli yakınında meydana gelen patlama ikisi polis memuru olmak üzere 3 kişinin yaralanmasına yolaçtı. Otel yakınında merdivenlere bırakılmış bir paketin şüpheli bulunması üzerine çağrılan polislerin pakete müdahalesi sırasında meydana gelen patlama nedeniyle bir polis memurunun topuğundan, diğerinin de yüzünden yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara'da patlayan bombanın tahrip gücü düşük olduğunu söyledi.

İstanbul'da da yetkililer, otobüste patlayan bombayı bir ses bombası olarak tanımladı ve kapalı yerde patladığı için ağır kayba yolaçtığını belirtti.

XS
SM
MD
LG