Erişilebilirlik

'Felluce'de Siviller Öldürüldü' İddiası - 2004-06-20


Felluce kentindeki Iraklı güvenlik güçleri, direnişçilerin saklandığı iddiasıyla Amerikan askerlerince yerle bir edilen evde ölen 20 kişinin sivil olduğunu bildirdi.

Iraklı yetkililer, ölenlerin çoğunun çocuk ve kadın olduğunu, yapılan soruşturma sonrasında evin yabancı militanlarca kullanılmış olduğuna dair hiçbir kanıt bulamadıklarını söyledi.

Amerikalı yetkililer, evin, militan lider Musab El Zerkawi’ye bağlı direnişçiler tarafından kullanıldığına dair istihbarat aldıklarını bildirmişlerdi. Amerikalı yetkililer, açıklamalarında saldırının düzenlendiği zamanda, direnişçilerin evde saklandığını belirtmişlerdi.

Bu arada Iraklı yöneticileri hedef alan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Tikrit Belediye Meclisi üyelerinden Azzedin El Bayati kimliği belirlenemeyen saldırganların silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Öte yandan ülkenin güneyinde, geçen haftaki saldırılar sonucu kullanılamaz hale gelen iki petrol boru hattından birinin tamir edilerek, bugünden itibaren petrol pompalamaya başladığı bildirildi.

Irak'ta Türk Şoför Öldürüldü

Irak'ta Amerikalılara malzeme taşıyan Türk şoför Faysal Demir'in, Amerikan askerlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.

Türk televizyonları ile gazeteleri, Amerikan askerlerinin, Bağdat yakınlarındaki kontrol noktasını fark etmeyen bir TIR’a ateş açtığını, olayda Türk TIR şoförü Faysal Demir'in öldüğünü ileri sürdü.

Haberlerde, 1'i Türk 2 kişinin de yaralandığı belirtiliyor. Demir’in cenazesi ve yaralıların Bağdat’ta bir hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

XS
SM
MD
LG