Erişilebilirlik

Clinton'dan Kitap: 'Hayatım' - 2004-06-19


Associated Press haber ajansı eski başkan Bill Clinton’un anılarından hayatını anlattığı kitaptan yeni bölümler yayımladı. Bu yeni bölümlerde Clinton’ın Monica Lewinsky ile ilişkisi ve bazı siyasi sorunları nasıl çözdüğü konularına değiniliyor.

Clinton, Lewinsky ile ilişkisinin, iç dünyasındaki en karanlık yanı açığa çıkarttığını belirtiyor ve kendine zarar verici davranışlarda bulunmasının zor koşullarda geçen çocukluğundan kaynaklandığını daha sonra öğrendiğini ifade ediyor.

“Hayatım” ismini taşıyan 957 sayfalık biyografide, Clinton iki dönem süren başkanlığı sırasında yaşanan bir çok siyasi tartışmanın ayrıntıları da yer alıyor. Clinton, başkanlığı döneminde bir çok kez Cumhuriyetçilerin kendisini zor duruma düşürmek amacıyla giriştikleri haksız saldırılarla uğraşmak zorunda kaldığını söylüyor.

Clinton ayrıca George W. Bush başkanlığa seçildikten sonra kendisini Usame Bin Ladin ve El Kaide’nin oluşturduğu ciddi tehdit konusunda uyardığını belirtiyor ancak Bush’un bu konuda fazla bir söz söylememesi üzerine konuyu değiştirdiğini kaydediyor.

XS
SM
MD
LG