Erişilebilirlik

Amerikalı Rehine Öldürüldü - 2004-06-18


Suudi Arabistan’da Cumartesi günü kaçırılan Amerikalı mühendis Paul Johnson, El Kaide teröristleri tarafından başı kesilerek öldürüldü.

İnternetteki bir İslamcı sitede, "Arap Yarımadasındaki El Kaide Örgütü" imzasıyla yayınlanan bir bildiride Johnson'ın öldürüldüğü açıklandı. Sitede 49 yaşındaki Johnson'ın başı kesildikten sonra çekilmiş fotoğrafları da yayınlandı.

Suudi Arabistan polisi, Cumartesi günü Riyad’da kaçırılan Amerikalı mühendisi bulmak için her yerde arama yapıyordu.

El Kaide militanları tarafından kaçırılan Paul Jonhson’ın, dün bir internet sitesinde görüntüleri yayınlanmıştı. Johnson’ı kaçıranlar, ülkede tutuklu tüm İslamcı militanların bugüne kadar serbest bırakılmaması halinde, rehineyi öldürme tehdidinde bulunuyordu. Binlerce Suudi polisi, başkent Riyad’da kapı kapı arama yaparak Johnson’ın tutulduğu evi bulmaya çalışmıştı.

Riyad dışındaki çöl bölgesine yapılan aramalara Amerikalı 20 FBI ajanının da katıldığı açıklanmıştı. Johnson’un akrabaları ve Suudi bir din adamı, teröristlere Amerikalı mühendisin bırakılması için çağrıda bulunmuştu.

Öte yandan, Amerika Dışişleri Bakanlığı Suudi Arabistan’a seyahat uyarısını yineledi. Bakanlık, terör tehditi nedeniyle bu ülkedeki resmi görevi olmayan tüm Amerikalılardan Suudi Arabistan’ı derhal terk etmesini istedi.

XS
SM
MD
LG