Erişilebilirlik

Sekizler Zirvesi Yarın Başlıyor - 2004-06-07


Başkan Bush Sekizler Grubu zirvesine ev sahipliği yapmak üzere Amerika’nın Georgia eyaletine gitti.

Başkan Georgia’ya, İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinin 60’ıncı yıldönümünü kutlama törenlerine katıldığı Fransa’dan geldi.

Üç gün sürecek zirve yarın başlıyor. Görüşmeler, dünyanın yedi büyük sanayi ülkesiyle Rusya’yı biraraya getiriyor. Zirveye İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya ve Amerika katılıyor.

Sekizler Grubu zirvesinde uluslar arası ekonomi, siyaset ve güvenlik işleri konuşulacak. Tatil kasabası Sea Island’da yapılacak zirveye, bu kez Başkan Bush bir grup Ortadoğu ve Afrika ülkesini davet etti.

Ortadoğu’dan davet edilen ülkeler arasında Türkiye’de yer alıyor. Ortadoğu bölgesinde daha geniş siyasi, ekonomik ve sosyal özgürlüklerin nasıl desteklenmesi gerektiği konusu ele alınacağı zirvede, Türkiye’yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek. Türkiye’nin yanı sıra Ortadoğu’dan Bahreyn, Ürdün, Yemen ve Afganistan toplantıya davet edildi.

Sekizler Grubu zirvesine Afrika’dan Cezayir, Gana, Nijerya, Senegal, Güney Afrika ve Uganda davet edildi. Afrika kıtasıyla ilgili olarak ise AIDS salgını ve barışın korunması gibi konular ele alınacak.

XS
SM
MD
LG