Erişilebilirlik

Rice'dan Türkiye'ye Laiklik ve Demokrasi Övgüsü - 2004-06-02


ABD Başkanı George Bush'un Ulusal Güvenlik Başdanışmanı Condoleezza Rice, Beyaz Saray'da gazetecilere, Başkan Bush'un bu ay içinde yapacağı uluslararası temaslar hakkında bilgi verirken, Türkiye'nin laik demokrasiyi geliştirme alanında başarılı olduğunu söyledi.

Rice, 8 ve 9 Haziran günleri Georgia eyaletindeki Sea Island tatil merkezinde düzenlenecek ve Başkan Bush'un ev sahipliği yapacağı G-8 Grubu Zirvesi'ne Türkiye, Afganistan, Cezayir, Bahreyn, Ürdün ve Yemen liderlerinin de davet edildiğini hatırlattı.

Condoleezza Rice bu liderlerin 9 Haziran Cuma günü, G-8 grubunu oluşturan ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Kanada ve Rusya liderleriyle öğle yemeğinde biraraya geleceğini bildirdi.

Bu görüşmede G-8 ülkelerinin, Orta Doğu bölgesinde siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmeyle özgürlüğü destekleme konusunda neler yapabileceklerini anlama fırsatı bulacaklarını belirten Rice, Orta Doğu liderlerinin de ülkelerinde demokrasi ve reform alanında yaptıklarını anlatacaklarını söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Başdanışmanı Rice, "Liderler, aynı zamanda Türkiye'nin, nüfusunun büyük bölümü Müslüman olan bir ülkede laik demokrasiyi geliştirme konusundaki başarısını dinleme olanacağı bulacaklar" dedi.

XS
SM
MD
LG