Erişilebilirlik

Hint-Keşmiri'nde Mayın Patlaması: 28 Ölü - 2004-05-23


Hint-Keşmiri'nde, mayın patlaması sonucu askeri bir otobüs havaya uçtu, az 28 kişi öldü, 10’dan fazla kişi de yaralandı.

Patlama, Srinagar ile Cammu arasındaki ana yolda aileleri ile birlikte seyahat etmekte olan güvenlik memurlarının içinde olduğu askeri otobüsün mayına çarpması sonucu meydana geldi. Yetkililer, ölenler arasında çocuklar ile kadınların da bulunduğu bildirdi.

Saldırıyı Keşmir'in bağımsızlığı için mücadele veren Hizbul Mücahiddin örgütü üstlendi. Örgüt yaptığı açıklamada, eylemin son aylarda liderlerine düzenlenen saldırılara misilleme olduğunu söyledi.

Sınır muhafızlarını taşıyan otobüsün havaya uçmasına neden olan mayının uzaktan kumandayla patlatıldığı belirtildi. Yaralananların çoğunun durumunun ağır olduğu bildirilirken, ölü sayısının artabileceğinden endişe ediliyor.

Hindistan, Keşmir bölgesinde devam eden çatışmalardan, ayrılıkçı gruplara silah sağladığını iddia ettiği komşusu Pakistan'ı sorumlu tutuyor. Pakistan ise bu suçlamaları reddediyor.

Bugünkü saldırı, Hindistan'ın yeni Başbakanı Manmohan Singh’in görevdeki ilk gününde gerçekleştirildi. Singh, Keşmir sorununun birinci derecede öncelikli konusu olacağını söyledi.

Yeni Başbakan, görevi üstlendikten sonra yaptığı açıklamada, Pakistan'la aralarındaki sorunları çözmekte kararlı olduğunu söylemişti.

XS
SM
MD
LG