Erişilebilirlik

'Türkiye'nin AB Çabasını Desteklemek Kendi Çıkarımıza Uygun' - 2004-05-21


Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme çabasını desteklemenin kendi ülkesinin çıkarına uygun olduğunu söyledi.

Karamanlis Washington’da Başkan Bush’la görüştükten sonra düzenlediği basın toplantısında, Türkiyle’yle ilişkiler ve Kıbrıs sorunu konusunda da soruları yanıtladı.

Yunan Başbakanı Türkiye’yle yakın ilişkiler geliştirmenin ülkesi için yararlı olduğunu belirtti.

Karamanlis, Kıbrıs’ta, adanın yeniden bütünleşmesini sağlamanın hala kendi hedefleri olduğunu ancak referandumdan çıkan sonuca saygı duymak gerektiğini söyledi.

Yunanistan’ın Makedonya Haber Ajansı, Bush-Karamanlis görüşmesinde Heybeliada’daki Rum Ortodoks Ruhban Okulu konusunun da gündeme geldiğini bildirdi. Ajansın haberine göre, Başkan Bush, okulun, Fener Rum Patrikhanesinin kontrolu altında açılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan nezdinde girişimde bulunacağını söyledi.

Başkan Bush, Karamanlis’le Beyaz Saray’da yaptığı görüşmeden sonra, bu yaz yapılacak Atina Olimpiyatları üzerinde durduklarını ve oyunların güvenli bir biçimde yapılması için Yunanistan’ın aldığı önlemlerden memnunluk duyduğunu belirtti. Bush, bu yıl Amerika’da seçim yılı olması nedeniyle Ağustos ayındaki oyunlara kendisinin gidemeyeceğini ancak babası, eski başkan George Bush’un, Atina’ya gideceğini söyledi.

Başbakan Karamanlis de Beyaz Saray’daki kısa açıklamasında olimpiyatların güvenli ve başarılı bir şekilde yapılacağını belirtti.

Karamanlis, Yunanistan’a dönmek üzere bugün Washington’dan ayrılacak.

XS
SM
MD
LG