Erişilebilirlik

Bağdat'taki Suikastte 'El Zarkavi' İzi - 2004-05-17


Bağdat’ta Irak Geçici Yönetim Konseyi dönem başkanının ölümüne yol açan bombalı intihar saldırısında, terörist Ebu Musab el-Zarkavi’nin rolü olduğu sanılıyor.

Amerikalı yetkililer, saldırının Ürdünlü Zarkavi tarafından daha önce düzenlenen eylemlere benzediği görüşünde. Bununla birlikte Tuğgeneral Mark Kimmit, soruşturmanın sürdüğünü, saldırıyı üstlenen ve daha önce adı duyulmamış örgütün de incelendiğini bildirdi.

Irak Geçici Yönetim Konseyi Dönem Başkanı İzzettin Selim’in içinde bulunduğu konvoy, bugün Bağdat’ta bir kontrol noktasında beklediği sırada, bomba yüklü bir araç konvoya yaklaşmış ve havaya uçmuştu. Saldırıda İzzettin Selim’le birlikte altı sivil de ölmüştü.

Öte yandan Tuğgeneral Kimmit yaptığı açıklamada, Amerikan birliklerinin Irak’ta bir yolda, Sarin adlı sinir gazı içeren bir top mermisi bulduğunu duyurdu. Kimmit, top mermisinin etkisiz hale gelmeden patladığını, ancak ciddi bir yaralanma olayı yaşanmadığını belirtti.

Amerika Güney Kore'den Asker Sevk Ediyor

Amerika Savunma Bakanlığı, Güney Kore’de görev yapan 3600 askerini Irak’a sevk etme kararı aldı.

Bir Pentagon sözcüsü, bu yeni sevk kararının, Amerikan birliklerinin aşamalı görev değişimlerinin bir parçası olduğunu açıkladı. Karar, Güney Kore’de tutulan Amerikan askerlerinin sayısının daimi olarak azaltılması anlamına gelmiyor.

Askerlerin önümüzdeki aylarda Irak’a transfer edilmesi bekleniyor. Washington bir süredir Güney Kore’de görevli askeri birliklerinin sayısını azaltacağını bildiriyordu, ancak Kuzey Kore’ye yönelik kaygılardan dolayı bu karar uygulanmamıştı.

XS
SM
MD
LG